Declararea veniturilor din închiriere
Potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 28/1999, în situația în care o formă de autorizare primește direct plăți de la oaspeți în numerar, prin card bancar sau alte mijloace de plată, aceasta este obligată să dețină o casă de marcat. De asemenea, formă de autorizare are obligația să emită bonuri fiscale și să le înmâneze clienților.
În cazul în care vă promovați proprietatea pe alte platforme din afara României, cum ar fi Booking, Airbnb etc., este necesar să obțineți un cod de TVA intracomunitar.
Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 58/1998, proprietarul este obligat să obțină certificatul de clasificare de la Ministerul Turismului. Aici veți găsi informații despre cum puteți obține acest certificat de clasificare.
Normele fiscale impun obligatoriu, ca in cursul fiecarui an, fisa capacitatii de cazare sa fie completata si pastrata, inclusiv in anul inceperii activitatii de inchiriere. In cazul in care, in documentul de mai jos, la sectiunea "III. Perioada de închiriere a camerei, în scop turistic" doriti sa adaugati mai multe perioade, se poate face o anexa in format electronic respectand structura, cu cat de multe perioade dorim.
Veniturile se pot declara pana pe data de 25 mai, anul urmator
Daca exista canapea extensibila, atunci este considerata o camera
Da, avem si un calculator pentru impozitul de inchiriere chiar aici.
Din pacate nu, dar in momentul in care ati depus cererea, se va emite un certificat provizoriu pe care puteti sa il folositi drept dovada.
Potrivi OUG nr. 28/1999, casa de marcat este obligatorie in cazul in care se incaseaza direct de la oaspeti numerar, card bancar.
Pentru primirea de servicii de la operatorii din UE este nevoie de TVA intracomunitar deoarece locul prestarii este la beneficiar, si TVA se datoreaza in Romania.
Da. Daca proprietarul are mai multe locatii, aceste camere se cumuleaza si se va trece la o forma de autorizare.